Przekładaniec makowy

0
(0)

Wykonanie:

Masa czekoladowa:

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Łączymy z utartym masłem, dodajemy cukier puder do smaku.

Ciasto makowe:
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy resztę składników i sparzony i zmielony 2 razy mak. Na samym końcu dodajemy piane ubitą z
białek. Dzielimy na trzy i pieczemy 3 placki, na blaszce 26/36, przez 30 minut w 180 stopniach.

Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, dusimy pod przykryciem około 45 minut następnie dodajemy galaretkę i cukier do smaku mieszamy do
rozpuszczenia i ściągamy z gazu.

Przełożenie:

Ciasto makowe- masa czekoladowa- ciasto makowe- masa jabłkowa- ciasto makowe- dekoracja

Pyszne warstwy przełożone jabłkami i masą czekoladową!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0