Pieczony filet mignon
Soczysty, francuski filet mignon sprawi, że Twoje danie w szybki i prosty sposób stanie się wyrafinowane!
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 0,5kg polędwicy wołowej
- 6 szalotek
- Papryka czerwona
- Papryka żółta
- Cukinia
- 2 czerwone cebule
- Bakłażan
- 2 ziemniaki
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Polędwicę dokładnie umyj i podziel na steki, następnie oprusz solą i pieprzem. Obsmaż kawałki mięsa na złoty kolor, następnie przełóż je do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój na kawałki, następnie obsmaż z obu stron na grillu.
Zetrzyj cebulę, dodaj ocet, szczyptę soli, pieprzu i oliwę z oliwek. Tym sosem natrzyj grillowane warzywa i odstaw na 30 minut. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Przed podaniem warzywa przełóż na talerz i podaj z grillowanym kawałkiem polędwicy.
SMACZNEGO!!!