Pieczona szynka z karmelizowaną cebulą

0
(0)

Szynkę kroimy w plastry o grubości około 1cm.Przyprawę mieszamy z olejem i nacieramy mięso.Odstawiamy na 2 godziny do lodówki a jeśli mamy więcej czasu to na całą noc.Cebulę kroimy w cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę.Po chwili dodajemy masło i smażymy cebulę aż zmięknie.Dodajemy cukier i podsmażamy aż się rozpuści.Dolewamy wodę i ocet,smażymy aż płyn odparuje.Doprawiamy solą i pieprzem.Mięso wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika i ustawiamy temperaturę 180 stopni.Pieczemy mięso około 1,5 godziny.Po godzinie pieczenia dodajemy karmelizowaną cebulę.Podajemy z ulubionymi dodatkami.Ja uwielbiam ziemniaki pieczone.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0