Pieczeń z warzywami

0
(0)

Pieczeń z warzywami

Prosta w przygotowaniu, efektowna pieczeń wołowa, idealna na rodzinny obiad!

Czas przygotowania: ok. 140 minut

Ilość porcji: 8

Składniki:

  • 60dag tylnej wołowiny
  • 3dag boczku
  • 1 cebula
  • 150ml bulionu
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 25dag świeżej lub mrożonej fasolki
  • 25dag świeżej lub mrożonej marchewki
  • 1 łyżeczka Vegety
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Oczyść dokładnie mięso, w wołowinie zrób otwór. Boczek pokrój w paski, nadziej nim wołowinę. Całość oprósz solą i pieprzem i obsmaż na oleju. Dodaj posiekaną cebulę i zrumień ją. Mięso zalej bulionem i piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 45 minut (do miękkości). Podczas duszenia mięso podlej wodą lub powstałym sosem.  Sos gotować, aż płyn częściowo wyparuje. Dodaj mąkę, alej 300ml wody, wymieszaj i gotuj ok. 15 minut. Sos dopraw, warzywa duś z masłem 10-15 minut do miękkości i dopraw Vegetą.

Gotowe mięso duś przez 5 minut na wolnym ogniu w przygotowanym sosie.

Podawaj z warzywami.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0