Pancakes
Amerykańskie naleśniki “pancakes” są niewątpliwie pyszne, a także bardzo łatwe do przyrządzenia. Można je przyrządzać z różnymi owocami lub tradycyjnie z syropem klonowym.
Czas przygotowania: 30min.
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 225g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 duże jajka, roztrzepane
- 30g masła, rozpuszczonego i ostdzonego
- 300ml mleka
- masło do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze. Ciasto można przelać do dzbanka aby łatwiej je dozować i odstawić na 20 minut. Smażąc naleśniki należy zwrócić uwagę na bąbelki pojawiające się na górnej stronie naleśnika – oznacza to, że należy przewrócić je na drugą stronę na 1 minutę.