Paella z kurczakiem

0
(0)

Mięso obsypać przyprawami, skropić oliwą i odstawić do lodówki. Bakłażana pokroić w kostkę, papryki z paski, fasolą osączyć. Szafran namoczyć w 1/2 szklanki wrzątku. Mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać warzywa (oprócz fasoli), podsmażyć. Wsypać ryż, smażyć 5 minut często mieszając. Zalać winem, 1 szklanką wrzątku, wlać też szafran. Przykryć i dusić na małym gazie około 30 minut. W tym czasie nie mieszać, tylko czasem potrząsać patelnią. Po 15 minutach obrócić mięso i wsypać fasolę.

Kiedy ryż wchłonie cały płyn, a mięso będzie miękkie, doprawić i wymieszać. Smacznego 🙂

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0