Ostre naleśniki

0
(0)

Ostre naleśniki

Naleśniki:
1/2 szklanki wody gazowanej,
2 szklanki mleka,
3 łyżki oleju,
1-2 jajka,
szczypta soli,
mąka do gęstości

Wszystko razem połączyć, wymiksować, dodać mąki do uzyskania odpowiedniej gęstości i smażyć na patelni cienkie naleśniki.

Farsz:
30 dkg mięsa mielonego,1 cebula czerwona,2 pomidory,1 ząbek czosnku,pół puszki fasolki czerwonej,pół puszki kukurydzy konserwowej,sól,pieprz,ostra papryka,oregano,świeża natka pietruszki
oliwa do smażenia
Na oliwie usmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek,który trzeba wyjąć jak się zrumieni.Dodać mięso mielone i dusić pod przykryciem.Dodać fasolkę,kukurydzę i sparzone wrzątkiem pokrojone w kostkę pomidory.Doprawić solą,pieprzem i papryką.Na usmażone naleśniki układać farsz i zawijać.Podgrzewać na patelni po 4sztuki.Posypać serem.Ściągać z patelni 4 sztuki tak żeby tworzyły całość i pokroić w poprzek jak na zdjęciu.Udekorować natką pietruszki.

Autor przepisu: Katarzyna Toczek-Gierula

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0