orzechowy na waflu

0
(0)

Wykonanie: Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy proszek do pieczenia zmieszany z orzechami, bułkę tartą i miód. Mieszamy i wylewamy na wafel tortowy wyłożony na dnie foremki o wymiarze 25/36. Pieczemy w 180 stopniach do 40 minut. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 2 biszkopty i upiec na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach. Masa: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budynie i mąkę. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Wlewamy budynie i mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy alkohol do smaku. Masę dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao. Ciasto waflem do spodu- masa jasna- biszkopt- masa ciemna- biszkopt

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0