najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki…

0
(0)

-biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty są w nieładzie po upieczeniu = do misy robota włożyć ser w wiaderka (odlać wodę jeśli jest), serek homogenizowany waniliowy, cukier i wszystko dobrze połączyć

-w trakcie ucierania wbijać po jednym jajku, utrzeć na jednolitę masę

-w trakcie ucierania wsypać wszystkie budynie i wymieszać

-w trakcie ucierania wlewać mleko z puszki

-na koniec wsypać śnieżkę i wszystko dobrze połączyć

-użyłam dwie formy z wyciąganym dnem 20 i 16 cm (większa była na prezent imieninowy)lub jedna tortownica 28 cm na tę ilość ciasta, na dno dać papier do pieczenia i wsunąć do formy, w każdej rozsypać biszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier

-POLEWA: czekolada toffi 100 gram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli wodnej wszystko połączyć mieszając rózgą

-ciepłą polewą polać serniki, wygładzić nożem, posypać posypką kolorową – sernik jest wyborny, pyszny, najsmaczniejszy, smakował jako prezent………….SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0