Muffiny pełnoziarniste

0
(0)

Babkę płesznik wymieszać z wodą i odstawić na 5 min. Dynię, słonecznik, sezam i wiórki zmielić w blenderze na drobno. Wymieszać razem wszystkie składniki i odstawić ciasto na godzinę. Do silikonowych foremek na muffinki nakładać porcje ciasta (równo z poziomem formy, bo muffinki nie rosną za bardzo), wyrównać powierzchnię mokrą łyżką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30 – 40 min aż lekko się zarumienią. Można jeść samodzielnie, jako podstawę wytrawnych kanapek lub na słodko, z dżemem i serkiem.
Te muffiny są wyłącznie z produktów zdrowych i wegańskich, bez alergenów i nieprzetworzonych. Wszystkie dostępne w sklepie galeriaherbat.pl A oto ich lista:
1. https://www.galeriaherbat.pl/babka-plesznik.html
2. https://www.galeriaherbat.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-200ml-biooil.html
3. https://www.galeriaherbat.pl/sol-himalajska-drobna.html
4. https://www.galeriaherbat.pl/len-brazowy.html
5. https://www.galeriaherbat.pl/sezam-ziarno.html
6. https://www.galeriaherbat.pl/slonecznik-luskany.html
7. https://www.galeriaherbat.pl/wiorki-kokosowe.html
8. https://www.galeriaherbat.pl/pestki-dynia.html

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0