Mannowiec z musem malinowym

0
(0)

Sposób przygotowania
1. Formę o wymiarach 24cm x 24cm wyłożyć warstwą herbatników.
2. Masa mannowa:
Mleka, masło, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Następnie do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszać żeby się nie przypaliło. Ugotowaną masę mannową wylać do formy i przykryć drugą warstwą herbatników.
3. Mus malinowy:
Maliny przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować do rozpadnięcia malin. Następnie dodać sypką galaretkę i rozrobioną żelatynę (żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać dodając 2 łyżki wody, dokładnie wymieszać). Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować ! Wystudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Następnie wylać do formy na herbatniki i wstawić do lodówki.
4. Galaretkę rozrobić w 1,5 szkalnki wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Na wierzchu musu malinowego ułożyć maliny jedna obok drugiej a następnie wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0