Kurczak z imbirem i warzywami

0
(0)

Kurczak z imbirem i warzywami

Dania rodem z Azji są inspiracją dla wielu kucharzy i wielbicieli kulinarnych eksperymentów. Wystarczy odrobina odwagi aby w domowym zaciszu rozkoszować się ich smakiem!

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • Czerwona papryka
  • Zielona papryka
  • 2 cebule
  • Puszka małych kolb kukurydzianych
  • 2 łyżki konserwowych pędów bambusa
  • 2 łyżki kiełków sojowych
  • Pęczek świeżej kolendry
  • Łyżka startego korzenia imbiru
  • Łyżka nasion sezamu
  • Ostra papryka w proszku
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

Piersi umyj i pokrój w kostkę. Obie papryki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj w piórka. Na rozgrzany olej w woku wrzuć pokrojone piersi i utarty imbir. Podczas smażenia dodaj paprykę, cebulę, pędy bambusa, kiełki i kukurydzę. Smaż szybko na sporym ogniu, aby nie dopuścić do uduszenia warzyw (powinny być kruche). Przed podaniem posyp ziarnami sezamu i posiekaną kolendrą.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0