Kurczak teriyaki na kuskusie z suszonymi pomidorami

0
(0)

Kurczak teriyaki na kuskusie z suszonymi pomidorami

Składniki:

pierś z kurczaka
sos teriyaki
pół szklanki kuskusu
szklanka wrzątku/bulionu
kilka suszonych pomidorów
garść listków rukoli

Wykonanie:

Pierś pokroić na paseczki i zalać sosem teriyaki, który posłuży jako marynata (marynowałam 30minut, myślę, że im dłużej tym lepiej).
Po tym czasie smażymy na minimalnej ilości tłuszczu kurczaka aż mięso wewnątrz będzie białe.
Kuskus zalewamy wrzątkiem lub bulionem (bulionu ma być 1cm powyżej kaszy).
Gdy kasza wsiąknie to mieszamy ją z pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi.
Na talerz wykładamy przygotowany kuskus, na to mięso a na wierzch liście rukoli.

 

Autor przepisu: Klaudia Sroczyńska

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0