Krem z buraczków

0
(0)

Do podania: olej lniany, prażone pestki słonecznika, natka pietruszki, jogurt grecki
Cebulę, por i czosnek umyć, obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić warzywa, zeszklić. Buraki i marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywka i zeszklone warzywa przełożyć do garnka, wlać ok.1 szklanki wody (jeśli używacie suszonej włoszczyzny to należy ją teraz dodać) i gotować do miękkości. Następnie dodać posiekane zioła, sos sojowy. Zupę zblendować na gładko, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na talerze, każdą porcję ozdobić porcją jogurtu greckiego, posypać słonecznikiem, pietruszką
i skropić olejem lnianym.
I gotowe!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0