Kolorowe szaszłyki z kurczakiem

0
(0)

Kurczaka, papryki i cukinię pokroić w kostkę (średnio 2,5cm). Cebulę pokroić w plastry. Przygotować marynatę z jednej łyżki oliwy, miodu, soku z cytryny, chili, słodkiej papryki i przeciśniętego przez praskę czosnku. Kurczaka posolić i doprawic pieprzem, a następnie zalać marynatą, wymieszać i odstawić na 10 minut. Warzywa posypać solą i pieprzem, a następnie polać łyżką oliwy z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi, wymieszać.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie kawałki kurczaka, cukini, cebuli i kolorowych papryk. Grillować na grillu lub patelni grillowej przez około 20 minut.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym i świeżą bułeczką lub frytkami 😉
Smacznego!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0