Karkówka duszona w kawie

0
(0)

Karkówkę opłukać pod bieżącą wodą osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na plastry oprószyć uniwersalną przyprawą do mięs. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić z każdej strony mięso,dodać pokrojoną cebulę dowolnie jak kto lubi oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku,wlać około 3/4 szklanki wody i zaparzoną mocną kawę,przykryć garnek i dusić wszytko razem około 40 minut-aż mięso będzie miękkie.Wtedy doprawiamy solą ziołami do smaku,zagęszczamy mąką rozrobioną w mleku,zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dla podkręcenia kawowego aromatu możemy do duszenia wrzucić dwa ziarenka ziarnistej kawy.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0