Jabłkowy schab wieprzowy

0
(0)

Jabłkowy schab wieprzowy

Wyborny schab prosto z grilla, o aromacie pieczonych jabłek w niewyobrażalnie krótkim czasie!

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

  • 1,5kg schabu wieprzowego
  • ½ soku jabłkowego
  • ¼ szklanka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu, świeżo zmielonego
  • 1 łyżka świeżego, posiekanego rozmarynu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka świeżego, posiekanego imbiru
  • 1 ząbek posiekanego czosnku

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce, następnie włóż schab do wytrzymałego worka strunowego i polej z wierzchu marynatą. Całość włóż do płaskiego naczynia i wstaw do lodówki na 6-24 godziny.

Umieść ceramiczną tackę poniżej rusztu i wypełnij do połowy wodą,. Ruszt posmaruj oliwą i umieść na niej pieczeń. Piecz na średnio rozgrzanym ruszcie, przez 1½ godziny, od czasu do czasu polewając marynatą.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0