Gulasz wieprzowy z kukurydzą, marchewką i fasolą

1. W garnku rozgrzej olej, wsyp kolendrę, papryki, tymianek i cząber. Podpraż przyprawy.
2. Następnie dodaj mięso wieprzowe, cebulę i podsmaż z każdej strony.
3. Kolejno zalej wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Wrzuć ziele angielskie i liść laurowy (ilości według uznania). Duś do miękkości ( ok 90 minut).
4. Marchew obierz i pokrój w talarki. Kukurydzę i fasolę odsącz.
5. Warzyw wrzuć na koniec i duś jeszcze do miękkości marchewki.
6. Na koniec przypraw solą i pieprzem od smaku.
7. Jeśli sos powstał za rzadki zrób zawiesinę: mąkę wymieszaj z wodą, tak aby nie powstały grudki. Dolej do mięsa i warzyw i zagotuj.
8. Podawaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.