Greckie kurabiedes

0
(0)

Wyjmujemy masło z lodówki około godziny przed rozpoczęciem przygotowania kurabiedes. Masło ubijamy aż nabierze białej barwy. Dodajemy cukier puder i aromat waniliowy i miksujemy jeszcze około 7 minut. Masło jest gotowe w momencie gdy przypomina bitą śmietanę. Dodajemy wodę różaną i pokrojone grubo migdały i mieszamy do połączenia składników. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy delikatnie przy pomocy łyżki. Ciasto powinno być miękkie, ale nie powinno kleić się do rąk. Formujemy ciasto na kształt kulek lekko spłaszczonych na górze lub wycinamy przy pomocy foremek inne dowolne kształty. pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30-35 minut, aż nabiorą lekko koloru. Pozostawiamy ciasteczka do ostygnięcia. Po ostygnięciu lekko skrapiamy wodą różaną i obtaczamy w cukrze pudrze.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0