Gofry z cynamonem
Narodowa specjalność Belgów prosto na Twoim talerzu! Miękkie gofry posypane cukrem pudrem to łatwy w przygotowaniu deser dla całej rodziny!
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- Cukier puder do dekoracji
Przygotowanie:
Oddziel białka od żółtek. Połącz żółtka, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i olej. Wszystko ubij na gładko w jednolitą masę. Ubij na sztywno białka i wymieszaj delikatnie z ciastem. Gotowe ciasto przekładaj do wysmarowanych olejem i rozgrzanych foremek w gofrownicy. Piecz przez ok. 4 minuty, aż do osiągnięcia ciemnozłotego koloru. Gotowe gofry posyp cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!