Żeberka po diabelsku
Porządna porcja pikantnych żeberek postawi na nogi absolutnie wszystkich, którzy cierpią z powodu ochłodzenia.
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 1/2kg żeberek
- Łyżka mąki
- 4 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki ostrej papryczki w proszku
- 2 świeże ostre papryki
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyj żeberka pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje. Obierz czosnek i cebulę, następnie je posiekaj wraz z papryczkami. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku. Dolej olej. Gotową marynatą posmaruj żeberka i ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez ok. 50 minut.
SMACZNEGO!!!