Żeberka po diabelsku

0
(0)

Żeberka po diabelsku

Porządna porcja pikantnych żeberek postawi na nogi absolutnie wszystkich, którzy cierpią z powodu ochłodzenia.

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 1/2kg żeberek
  • Łyżka mąki
  • 4 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryczki w proszku
  • 2 świeże ostre papryki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyj żeberka  pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje. Obierz czosnek i cebulę, następnie je posiekaj wraz z papryczkami. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku. Dolej olej. Gotową marynatą posmaruj żeberka i ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz przez ok. 50 minut.

SMACZNEGO!!!

 

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0