Dorsz z jarmużem i białą fasolą

Opublikowano
kr0pk4
Składniki: 400 g fileta z dorsza Łyżka soku z cytryny Ząbek czosnku ½ łyżeczki imbiru Cebula Marchewka 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 garście jarmużu Puszka białej fasoli Sól, pieprz Olej rzepakowy

Sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, sól, pieprz, paprykę słodką wymieszaj razem. Dorsza umyj, pozbądź się ewentualnych ości i natrzyj mieszanką ziołową. Odstaw na bok.
Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni i usmaż warzywa na półtwardo. Następnie dodaj pokrojony drobno jarmuż i duś ok 5 minut. Na koniec wsyp odsączoną białą fasolę. Dorsza usmaż na lekko natłuszczonej patelni.

Podawaj rybę na mieszance warzywnej.