Deser truskawkowy

0
(0)

Na początku, musimy zagotować trochę wody, następnie dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Kompot podgrzewamy, tak żeby nie ścięła nam się od razu żelatyna, mieszamy razem i pozostawiamy do stężęnia.

Na dnie tortownicy wysypujemy płatki miodowe, grubą wartwę ponieważ one pod wpływem galaretki namiękną. Zalewamy galaretką około 100 ml. Resztę galaretki zostawiamy na wierzch.
Spód wstawiamy do lodówki.

Bitą śmietanę najprościej i najszybciej ubijemy z pomocą elektrycznego miksera. Zimną śmietanę ubijamy 3 minuty z cukrem pudrem, dodajemy opakowanie śmietan fixu i ubijamy jeszcze 2 minuty. Ale pamiętajcie podczas ubijania warto obserwować i sprawdzać gęstość śmietany, zbyt długie ubijanie spowoduje że powstanie nam masło.

Ubitą śmietanę wykładamy na stężały spód ciasta, wyrównujemy, musimy dobrze wypełnić formę po same boki. Następnie na wierzch wykładamy truskawki i zalewamy galaretką.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0