Ciasto z wiśniami

0
(0)

Wykonanie:
Ciasto:
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru pudru, żółtek, śmietany, margaryny robimy ciasto. Dzielimy na sześć części. Trzy wykładamy do blaszek 25/36.
Pianka:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dajemy kisiele. Dzielimy na trzy części.
Na ciasto dajemy pianę na nią trochę wiśni i przykrywamy jedną częścią zostawionego ciasta. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Tak robimy pozostałe ciasta.
Masa:
Dwie szklanki mleka zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Studzimy. Łączymy z utartym wcześniej masłem. Ciasto przekładamy masą i dekorujemy dowolnie.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0