Ciasto truskawkowe

0
(0)

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wyłożyć na formę 25/36 upiec do 20 minut w 180 stopniach. Chłodny przekroić na pół.

Krem: W niewielkiej ilości mleka rozrabiamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wtedy wlewamy do niego budyń, gotujemy do zgęstnienia. Studzimy go i łączymy z utartą margaryną i alkoholem, który dodajemy do smaku.

Śmietanę ubijamy i mieszamy z tężejącą galaretką wiśniową rozpuszczoną w 0,5 szklanki wrzątku.

Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem- biszkopt- dżem truskawkowy- truskawki- całość zalewamy tężejącymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w litrze wody- dekorujemy bitą śmietaną.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0