Ciasto sople lodu

Biszkopt kakaowy:Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy resztę składników i lekko mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Foremka 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.Poncz:Z podanych składników przygotowujemy poncz i ponczujemy zimne placki.Masa:Budyń gotujemy na mleku, studzimy, masło ucieramy z cukrem i chłodnym budyniem.Masa mlekowa:Margarynę zagotowujemy z cukrem i 3 łyżkami wody. Studzimy. Mieszamy z 2 szklankami mleka w proszku, dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 2 łyżki mleka w proszku.Przełożenie ciasta:Biszkopt kakaowy-połowa masy- biszkopt kakaowy-reszta masy w nią wbijamy przekrojone na pół biszkopty, miejscem przecięcia wkładamy w masę, jeden koło drugiego- na nie kupkami dajemy masę mlekową na przemian kakaową z jasną wierzchu nie wyrównujemy tylko posypujemy czekoladą