Ciasto przekładane gotowanym serem

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i bardzo dokładnie posiekać. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Następnie podzielić na 3 części. Dwie części ciasta połączyć z kakao i łyżką śmietany. Oba ciasta włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.

Ciasto rozwałkować i upiec 3 blaty, 2 ciemne i 1 jasne. ( blaszka o wymiarach 38/26 ) Każdy blat piec w temp 180 stopni przez 15 minut. Ser twarogowy dokładnie zmiksować w malakserze lub 2 razy przemielić w maszynce. wymieszać z mlekiem, budyniem i roztrzepanymi jajkami.

Masło z cukrem pudrem rozpuścić w garnku, dodać ser doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut ciągle mieszając. Żelatynę i galaretkę wymieszać w 1/3 szkl wrzącej wody, połączyć z serem.

Połowę lekko przestudzonego sera wyłożyć na ciemny blat, przykryć jasnym, wyłożyć resztę sera i przyłożyć drugim ciemnym blatem. Odłożyć do lodówki do stężenia. Zimne ciasto oblać polewą czekoladową i posypać startą czekoladą.