Ciasto miodowo- orzechowe

0
(0)

Biszkopt orzechowy:Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy pozostałe składniki. Lekko mieszamy, dzielimy na 2 części i pieczemy w 180 stopniach na blasze 25/36 przez 30 minut.Ciasto miodowe:Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy do reszty składników i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części i pieczemy przez 20 minut (na jednym cieście rozprowadzamy przed pieczeniem polewę orzechową).Polewa orzechowa:Wszystkie składniki zagotowujemy, gorące rozprowadzamy na jednym cieście miodowym.Masa orzechowa:Masło ucieramy z orzechami, kawą i cukrem.Lukier:Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem, dajemy go tyle aby był gęsty. Ucieramy do momentu aż będzie szklisty. Przełożenie ciasta:Ciasto miodowe z orzechami -połowa masy -biszkopt orzechowy – reszta masy -ciasto miodowe -lukier.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0