Ciasto czekoladowe
W tym przepisie uchylamy rąbka tajemnicy jak upiec pyszne brownie. Nic dodać nic ująć!
Czas przygotowania: ok. 80 minut
Ilość porcji: 20
Składniki:
- 4 jajka
- 2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki wody
- Margaryna
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki rumu lub koniaku
- Garść ulubionych bakalii
Przygotowanie:
Do średniej wielkości garnka wlej wodę, włóż całą kostkę margaryny, dodaj cukier i kakao. Podgrzewaj wolno, mieszając, aż wszystko się rozpuści i połączy w jednolitą masę. Całość zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy masa będzie chłodna, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, alkohol, bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz ok 60 minut.
SMACZNEGO!!!