ciasto “cudeńko” bez pieczenia…

0
(0)

-2 szklanki mleka 1.5% zagotować w 3 szklance wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka mieszając zagęścić

-do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki wiśniowe i szybko mieszać do rozpuszczenia galaretek i odstawić do wystudzenia

-ja użyłam żaroodporne naczynie 26x18cm – herbatniki petit bery krakuski ułożyć na dnie i bokach formy

-zimny budyń mikserem utrzeć z miękkim masłem na krem

-krem budyniowy rozsmarować na herbatnikach i na kremie ułożyć nowe herbatniki, przykryć folią i do lodówki

-teraz w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i zostawić do wystudzenia

-śmietana 30% z biedronki – rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno

-na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą

-śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach

-posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin

ciasto “cudeńko” jest przepyszne i w trakcie jedzenia chce się dalej je jeść……..SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0