Ciasto Caramel & Biscuits

0
(0)

Masę kajmakową przekładamy do garnuszka i podgrzewamy, tak żeby łatwo można nią było smarować.
Ciastka typu twix kroimy w kostki.
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, jeśli będzie jej za mało wtedy dolewamy trochę, ale
nie za dużo. Zostawiamy do wystygnięcia, ale tak żeby była jeszcze płynna.
Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno – uwaga, żeby jej nie przebić!
Mascarpone przekładamy do miski i rozbijamy za pomocą miksera. Dodajemy 5 łyżek śmietany, ciastka (trochę zostawiamy do ozdoby na wierzch) i dokładnie mieszamy.
Do reszty śmietany dodajemy żelatynę i dokładnie łączymy.
Dno foremki o wymiarach 22 x 22 cm wykładamy herbatnikami. Wykładamy na nie masę kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
Na to masę z mascarpone i ponownie herbatniki. Na wierzch układamy śmietanę i do ozdoby kładziemy ciastka.
Najlepsze na następny dzień, żeby herbatniki zmiękły.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0