Ciasteczka maślane
Przepyszne ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Banalnie proste w wykonaniu, ponieważ wystarczy jedynie mąka, masło i cukier puder.
Czas wykonania: ok. 30 minut
Składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 3 łyżki cukru pudru
- szklanka mąki pszennej
- kilka kropli aromatu do ciast
Przygotowanie:
Mieszamy w misce łyżką wszystkie składniki, możemy do smaku użyć ulubionego aromatu do ciast. Zagniatamy ciasto na stolnicy i wkładamy do zamrażalnika na 10 minut. Po wyjęciu rozwałkowujemy je i kroimy na małe kawałki, mniej więcej 0,5 do 1 cm grubości. Możemy w tym celu użyć foremek do ciastek. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 15 minut.