Chleb ze szpinakiem

0
(0)

Zrobić zaczyn z drożdży cukru i łyżki mąki.Odstawić w ciepłe miejsce aby
drożdże wystartowały.Do automatu do chleba wlać wodę,oliwę,mąkę,sól,pół
opakowania przyprawy do chleba staropolskiego Kamis . i szpinak rozdrobniony

blenderem.Dodać na końcu rozczyn drożdżowy.Włączyć automat na program
9.Gdy ciasto będzie wyrobione i wyrośnięte wyciągamy na stolnicę oprószona
mąką.Dzielimy na dwie części.Jedną część wkładamy do formy keksowej
wysmarowanej oliwą.Z kromek chleba zwykłego wykrawamy wykrawaczką
serca.Wkładamy ciasno na pierwszą część ciasta pionowo.Przykrywamy
druga połową ciasta.Smarujemy żółtkiem rozbełtanym z łyżką
mleka.Posypujemy ziarnami dyni i przyprawą do chleba staropolskiego
Kamis.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i pieczemy około 1
godziny.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0