Chińskie pierożki

0
(0)

Chińskie pierożki

Ciekawa propozycja przystawki dla kreatywnych i tych, którzy liczą kalorie.

Czas przygotowania: ok. 30 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki gorącej wody

 

Nadzienie:

  • 250g krewetek
  • Łyżka posiekanego pora
  • Łyżka startego imbiru
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżeczka octu winnego
  • Pieprz

 

Przygotowanie:

Ciasto: do mąki powoli dolewaj wodę i mieszaj, aż składniki się połączą, następnie zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek i wytnij formą kółka. Przygotuj nadzienie: pokrój krewetki, dodaj posiekanego pora, starty imbir i przyprawy, całość wymieszaj. Nadzienie nakładaj łyżeczką na krążki ciasta, zbierz końce i zwiąż je. Gotowe pierożki włóż do szybkowaru lub garnka do gotowania na parze i gotuj 10 minut.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0