Buraczana papka z indykiem

Buraczana papka z indykiem

Buraczki dostarczą Twojej pociesze porządną dawkę witaminy C i wapnia, tak potrzebne o tej porze roku.

Odpowiednie dla dzieci powyżej: 7 miesiąca życia

 Składniki:

  • 1/2 małej marchewki
  • Mały ziemniak
  • Średniej wielkości burak ćwikłowy
  • 40g mięsa z piersi indyka
  • Szklanka wody
  • Łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżki posiekanego koperku

 

Przygotowanie:

Marchewkę i ziemniaki opłucz, obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą. Dodaj umyte mięso i gotuj do miękkości. Gotowe mięso wyjmij a warzywa zmiksuj blenderem. Dodaj oliwy z oliwek i delikatnie wymieszaj. Ugotuj buraka w skórce w oddzielnym naczyniu. Wystudź go i zdejmij skórkę, a następnie utrzyj na tarce i dodaj do zmiksowanego wywaru z warzywami. Przed podaniem papkę posyp zmielonym mięsem i koperkiem. Podawaj na ciepło.

SMACZNEGO!!!