brownies z kajmakiem

0
(0)

1.
W garnku roztopić masło. Dodaj połamaną czekoladę i kakao. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gęsta, jednolita masa.
2.
Do wystudzonej masy czekoladowej dodaj jajka i dokładnie zmiksuj.
3.
Następnie wsyp cukier i mąkę.
4.
Foremkę o wymiarach 21×21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180 stopni, opcja pieca góra-dół.
5.
1/2 ciasta wyłóż na foremkę. Na to umieść 1/2 masy kajmakowej. Powtórz czynność.
6.
Piecz przez 40 minut, aż patyczek nie bezie oblepiony surowym ciastem. Ciacho będzie spieczone na wierzchu lecz mokre w środku.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0