Bigos z szybkowaru
Przepis dla osób dysponujących małą ilością czasu, za to lubiących dobrze zjeść. Szybki bigos? To możliwe!
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: od 6 do 8
Składniki:
- 60dag żeberek
- 30dag wieprzowego mięsa gulaszowego
- 1kg kapusty kiszonej
- Przecier pomidorowy
- Średniej wielkości słodka kapusta
- Suszone grzyby
- Ostra papryka
- Słodka papryka
- Liść laurowy
- Kminek
- Ziele angielskie
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Żeberka i mięso gulaszowe zrumień na patelni. Kiszoną kapustę przepłucz w zimnej wodzie. Słodką kapustę drobno poszatkuj. Wszystkie składniki wrzuć do szybkowaru, zalej 500ml zimnej wody, dodaj przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Zamknij szybkowar i nastaw go. Od momentu charakterystycznego “syczenia”, poczekaj ok. 20 minut i zestaw szybkowar z ognia.
SMACZNEGO!!!