Bananowy omlet z czerwonej soczewicy

0
(0)

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę,
która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki.
Smażyć na rozgrzanej i natłuszczonej patelni
na najmniejszym ogniu pod przykryciem.
Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Uwagi: Przy przewracaniu należy szczególnie uważać,
gdyż jest miękki i łatwo zdeformować go łopatką.
Omlet smaży się bardzo szybko, dlatego należy pilnować, aby się nie przypalił.

Do przygotowania przepisu użyłam bezkalorycznego i bardzo zdrowego słodzika – erytrolu: https://www.galeriaherbat.pl/erytrol.html oraz masła klarowanego ghee waniliowego: https://www.galeriaherbat.pl/maslo-klarowane-ghee-waniliowe-210ml.html

Erytrol pozwala na ograniczenie cukru w posiłku, a masło klarowane jest konieczne do tego, by omlet ładnie się przewracał i wyrósł. Masło klarowane to lepszy zamiennik zwykłego masła, ponieważ podczas podgrzewania nie wytwarzają się szkodliwe substancje.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0