Babka kisielowa z truskawkami i białą czekoladą

0
(0)

-z białek ubić na sztywno pianę, w osobnym pojemniku żółtka utrzeć z cukrem do białości na dużych obrotach
-wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą, wlać olej i mikserem połączyć składniki nie za długo
-dodać ubitą pianę, wsypać kisiel i na małych obrotach wmieszać wszystko w ciasto
-keksówka 25 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, do blaszki przełożyć ciasto, delikatnie powciskać połówki truskawek-dość gęsto, piec w 200 C około 45-50 minut do suchego patyczka, ciasto z blaszki wyjąć jak będzie zimne
-do rozpuszczania czekolady dodaję śmietanę gęstą, polewa jest wtedy bardziej płynna i nie pęka i nie jest twarda… – w kąpieli wodnej -rozpuścić białą czekoladę ze śmietaną, polać po wierzchu ciasta, posypać kolorową posypką
-babka jest pyszna, wilgotna, szybko znikabz talerza…………SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0