Babka jogurtowa z borówkami

0
(0)

1. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. 2. Dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj. 3. Kolejno dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie wszystko zmiksuj. 4. Na koniec dodaj borówki i delikatnie wymieszaj ciasto szpatułką. 5. Keksówkę z ciastem włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (opcja pieca góra-dół) i piecz do tzw. suchego patyczka. U mnie trwało to 40 minut. Zostaw do wystygnięcia. 6. Z soku z cytryny i cukru pudru zrób gęsty lukier. Nie piszę ile konkretnie trzeba dać cukru, ponieważ to zależy od ilości soku. Po prostu syp tak, aby masa była gęsta i nadająca się do rozsmarowania.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0