Babeczki czekoladowe
Niezawodny i szybki sposób na przygotowanie smacznych babeczek. Można dodać kawałki czekolady.
Czas przygotowania: ponad 20min.
Ilość porcji: 12 babeczek
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka (może być jogurt)
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki kakao naturalnego
- 1/2 szklanki wody
- 1 cukier waniliowy
Przygotowanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie rozmieszać kakao z wodą aby nie pozostawić grudek. Następnie wymieszać jajka, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy. Wszystkie składniki razem wymieszać (można pozostawić grudki). Gotowe ciasto przelać do foremek i piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.